"Het zit tussen je oren"

"Het zit tussen je oren".  Hoe dikwijls heb ik dat niet gehoord tijdens de revalidatie na mijn ongeval. En hoe dikwijls heb ik toegegeven dat het deels zo was, maar tegelijk ervaren dat alleen wilskracht niet voldoende was. Waarom niet? Wel, omdat mijn onderbewuste tegenpruttelde. 

Een voorbeeld?

Toen ik pas met krukken kon beginnen stappen, moest ik van de kinesist oefenen om een trap - 2 treden - op te gaan. Daar ik niet op mijn onderbewuste automatische piloot kon rekenen om de trap op te gaan - ik moest namelijk nadenken welk been ik eerst moest opheffen - ben ik gevallen. Kinesist heeft me kunnen opvangen. Maar toch, het trauma en de angst zaten in mijn lijf.

Gelukkig heb ik heel wat opleidingen achter de rug. Ik heb vanalles getest. Tot ik bij het ABC van Ontstressen kwam - één van de verbindingsprocessen van Live The Connection. En ja hoor, 3 minuten later ging ik met succes de trap op. Hoe dat komt? Wel, omdat ik mijn onderbewuste zodanig heb ingesteld dat het mijn bewustzijn ging ondersteunen in plaats van tegenwerken. Bij stress is het zo dat het onderbewuste de bovenhand neemt. Automatische piloten die direct in gang schieten om ons te helpen, te redden van mogelijk gevaar. Jammer genoeg ook wanneer dat gevaar niet echt reëel is. Dus heb ik mijn onderbewuste gezegd dat de situatie veilig was. Resultaat? Ik kon de trap op. Gelukkig maar, want anders had ik daar heel de nacht voor die trap gestaan :) 

Wil je meer weten over Live The Connection? Lees dan deze pagina.

Wil je dat ABC van Ontstressen ook leren gebruiken? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief. Dan ben je als eerste op de hoogte wanneer we een volgende Workshop Ontstressen organiseren. 

TOP